14 червня у світі відзначають День донора - людей, які дарують віру в життя краплею життєдайної надії

Всесвітній день донора заснували ВООЗ і Червоний Хрест у день народження Карла Ландштейнера - австрійського лікаря, який відкрив групи крові. І найкращий спосіб відзначити це свято - здати кров у найближчому центрі переливання крові.

Саме тому сьогодні на станції переливання крові було доволі велелюдно, бо армія донорів – це потужний рух і колосальна підтримка хворим та пораненим.

«Донорство – це своєрідна філософія життя. Це неймовірна відповідальність за якість компонентів, які будуть насичувати організм іншої людини. Це увага за своїм здоров’ям, графіком і стилем життя, харчуванням.
Донорами є працівники нашого управління, серед яких був і Костянтин Гнітецький. І ми завжди намагаємося самоорганізовуватися, й запрошуємо у ці дні решту друзів, аби вони долучитися до потужного донорського руху. Сьогодні це вкрай важливо», - зазначила Любов Романюк – очільниця управління культури і туризму ОДА.

На урочистому відкритті у Рівненському обласному центрі служби крові на донорів чекали вітання та подарунки, серед яких безкоштовні квитки у заклади культури Рівненської області.

Варто пам’ятати, що кров потрібна завжди, особливо в умовах воєнного стану. У медичній практиці є дуже багато ситуацій, зокрема непередбачуваних, де потрібне переливання крові, й жоден з нас не застрахований від імовірності стати цим пацієнтом. Працюючи на випередження, найкраще, що ви можете зробити, при можливості, це здати кров у тилу, аби більше бійців Сил оборони

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація