Зустріч з представниками спільноти осіб з порушеннями зору

У рамках роботи з реалізації в Рівненській області Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні до Рівненського обласного краєзнавчого музею завітали представники спільноти осіб з порушеннями зору. Відвідувачі мали можливість прослухати екскурсії у чотирьох експозиційних залах музею, а саме ознайомитись із виставками робіт учнів арт-студії STEP ART «Бути разом з природою, незвичайними картинами художниці Марії Брухлій «Українське село. Частина перша. Тварини», історією палацу князів Любомирських, тимчасовою виставкою «Історія Пересопницького Євангелія» та постійно діючою експозицією «Творці історії» (події Революції Гідності та російсько-української війни до повномасштабного вторгнення).

По закінченню екскурсії гості поділилися з керівництвом та працівниками РОКМ думками щодо оптимізації матеріалу, покращення інтерактивної та тактильної складової, налагодження діалогу між екскурсоводом та відвідувачами з порушеннями зору протягом розповіді. Очільники групи провідний бібліотекар відділу соціокультурної діяльності Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки Петро Поліщук та голова Громадської спілки «Сучасний погляд» у Рівненській області Ніна Асєєва продемонстрували окремі предмети, які допомагають у роботі з особами з порушенням зору: 3D моделі об’єктів, спеціальна література зі шрифтом Брайля, об’ємні малюнки з тваринами тощо.

Зустріч продовжилася на оглядовому майданчику музею, де гості змогли відчути на дотик експоновану техніку XX ст., зокрема літак Як-50, двигуни авіаційні, артилерійське озброєння періоду Другої світової війни та інше.

На завершення заходу керівництво РОКМ та представники спільноти осіб з порушенням зору домовились про подальшу співпрацю задля розширення інклюзивних можливостей музею

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація