Вперше у Рівному відбулося відкриття фотовиставки «Українська медицина воєн»

Гості Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки (http://libr.rv.ua/) мали змогу побачити понад 20 унікальних світлин, які ілюструють розвиток воєнної медицини починаючи від Першої світової війни до сучасних репортажних фотографій 2014-2015 рр., 2022-2023 рр. Автором більшості сучасних фото є полковник ЗСУ, військовий журналіст, фотограф Тарас Грень.

Про історію створення фотовиставки та її важливість розповів керівник Українського фотографічного товариства - Роман Метельський. Своїми думками та емоціями від світлин поділились присутні бойові медики, волонтери та відвідувачі виставки. Музичного настрою події додала рівненська бардеса, лікарка Валентина Слуквіна.

Кожна світлина демонструє еволюцію української медицини, розповідає про значимість лікарської справи, адже українські лікарі мають найбільше досвіду та новітнє обладнання за допомогою якого рятують життя військовослужбовцям у шпиталях та на полі бою.

Завершила подію авторська екскурсія та розповідь про історію створення окремих світлин від співорганізатора - Романа Метельського.
«Українська медицина воєн» – це проєкт, створений з глибокої пошани й вдячності за працю медиків у час російсько-української війни. Його реалізація відбулася в межах співпраці Українського Фотографічного Товариства (УФОТО), Львівського Фотомузею, Музею історії медицини Галичини ім. Мар’яна Панчишина, Львівського військово-медичного клінічного центру, Медичного центру NOVO, приватних колекціонерів.
Виставка експонуватиметься у бібліотеці впродовж місяця, тож всі охочі можуть її переглянути. 

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація