«Живи українською!» відбулося заняття в клубі «Юні мовознавці»

14 лютого у Рівненській обласній бібліотеці для молоді у рамках навчально-літературної платформи «Живи українською!» відбулося заняття в клубі «Юні мовознавці».
Під час перевірки домашнього завдання із розміщених в хаотичному порядку рядків вірша вибирали ті, які підходять за змістом і римою, а також вписували їх на відповідних лінійках. Потім грали словесні ігри, спрямовані на розвиток зв'язного мовлення, формування вмінь комунікативної діяльності і на розпізнавання частин мови, «Слово-ознаку утвори», «Виправ помилку», «Трапляється – не трапляється», «Закінчи думку».
З посібника «50 експрес-уроків української для дітей» Олександра Авраменка опрацьовували уроки на такі теми, як «Помаранчевий чи оранжевий?» і «Будьмо терплячими!». З книги «Українська легко!» Наталії Клименко і Павла Мельника-Крисаченка аналізували урок на тему «Бізнес часний чи приватний?» для вдосконалення мовлення. Також розгадували кросворд і з'ясовували, який герой української народної казки народився з горошини. І для закріплення вивченого учні отримали домашнє завдання.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація