До Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту

 

 

В Рівненській обласній бібліотеці відбулася зустріч представників єврейських громад м. Рівне для відзначення Міжнародного дня пам’яті жертв Голокосту, який був започаткований у 2006 році. Ця дата обрана не випадково: саме цього дня 1945 року війська 1-го Українського фронту звільнили в’язнів найбільшого гітлерівського концтабору смерті Аушвіц-Біркенау неподалік польського Освенціма. Цими днями вся планета сумує за загиблими та шанує живих, згадуючи жертви Голокосту.

Виступали: професор кафедри всесвітньої історії РДГУ Роман Михальчук, історикиня Валентина Данілічева та голова єврейської громади Г. Фраєрман. Насолоджувалися милозвучними піснями ансамблю єврейської пісні під керівництвом О. Марчук. Присутні ознайомилися із мультиплікаційною версією щоденника 13-річної дівчинки Анни Франк, який був перекладений понад 80-ма мовами світу, і став своєрідним голосом усіх закатованих в концтаборах євреїв.

Протягом зустрічі всі виступаючі проводили паралелі із теперішніми воєнними подіями в Україні, наголошуючи на тому, що сьогодні ми об’єднані одною метою – зберегти пам’ять про цю всесвітню трагедію, щоб запобігти подібним варварським актам в майбутньому.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація