Мистецька подія для породіль та майбутніх матусь у стінах КП "Рівненський обласний перинатальний центр" РОР

Усе робимо аби популяризувати родинні цінності, аби матусі із колиски навчали своїх діток українських звичаїв, бо ми ж вбираємо з молоком матері, зі співом бабусі всю ту сакральність традицій наших предків.

До Дня матері Управління культури і туризму Рівненської ОДА разом із КЗ "Рівненський обласний центр народної творчості" РОР організували мистецьку подію для породіль та майбутніх матусь у стінах КП "Рівненський Обласний перинатальний центр" РОР.

Любов Романюк, начальник Управління культури та туризму Рівненської облдержадміністрації, поділилася власним досвідом: «Людина патріотом не народжується, вона виховується в сім’ї, яка несе народні традиції. Я для своєї донечки, яка ще була в животі, намагалася і колискові співати, і вірші писати. Усе, щоб налаштуватися на хороший настрій, на гарні емоції, щоб звертати увагу на гарні дрібниці навколо нас, на цінності нашого народу, які підтримають нас на нашому шляху до Перемоги».

З що ж ми підготували для майбутніх матусь:

  • відкрили виставку регіональних писанок "Де зародився світ" заслуженої майстрині народної творчості Вікторії Степанюк
  • відома фольклористка Алла Ковальчук дала майстер-клас, як гарно співати колисанки для малечі. Досвідчені матері разом з породіллями потренувалися як правильно співати колисанки;
  • а про українські традиції, живу та дуже цікаві родинні традиції розповів етнограф та фольклорист Юрій Ковальчук, пригостив присутніх традиційною пшоняною кашею, спеченою в горшику.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація