За минулу добу на Рівненщині зареєстровано 30 випадків захворювання на COVID-19

211228 covid rajony

Це мешканці з:
   Рівненського району – 28 (м. Рівне – 26, смт Гоща, с. Садове);

   Дубенського району – 1 (м. Радивилів);

   Сарненського району – 1 (с. Берестя).

Вік хворих від 3 до 73 років.

  Хворі з COVID-19 отримують медичну допомогу в 21-й лікарні Рівненщини, де підготовлено 2167 ліжок. На сьогодні завантаженість «ковідних» закладів складає 23,4%.

  Протягом доби проведено 456 ПЛР і 17 ІФА досліджень, 98 швидких тестів.

  20 вересня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

  З 23 вересня на всій території країни діє «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняла Державна комісія з питань ТЕБ і НС під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, повідомила Рівненська обласна державна адміністрація.

  З 7 грудня на території Рівненської області діє «жовта» зона.

  В жовтій зоні діють наступні обмеження:
- заборонено робота закладів освіти, в яких вакциновано принаймні однією дозою менше 100% співробітників;
- заборонено проведення масових заходів, за виключенням атестації здобувачів освіти;
- заборонена робота кінотеатрів, театрів та інших закладів культури;
- заборонена робота закладів громадського харчування, окрім замовлень на виніс та доставки;
- заборонена робота спортзалів, басейнів; діяльність закладів із розміщення, окрім готелів, санаторних і соціальних закладів;
- заборонено міжобласні та міжнародні перевезення.

  Всі ці правила скасовуються якщо усі працівники та відвідувачі матимуть один із документів: жовтий» COVID-сертифікат (чинний 30 днів), «зелений» COVID-сертифікат, міжнародне свідоцтво про вакцинацію, іноземний COVID-сертифікат про щеплення вакцинами, негативний результат ПЛР (чинний 72 години), сертифікат про одужання від COVID-19 (чинний 105 днів).

  Про карантинні заходи у "Пам'ятці щодо обмежувальних протиепідемічних заходів при "червоному" рівні епідемічної небезпеки та порядку перевірки їх дотримання", яка є додатком до протоколу №36 позачергового засідання Комісії з питань ТЕБ та НС Рівненської області.

  Вакцинація від COVID-19 знижує ризик госпіталізації та тяжкого перебігу хвороби в 15 разів, стверджує МОЗ.

  На Рівненщині триває вакцинальна кампанія проти COVID-19. В області працює 130 пунктів щеплення та 6 центрів масової вакцинації: три у Рівному – в обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В. Поліщука (вул. 16 Липня, 36), в приміщенні драмтеатру (Театральна площа, 1) та районній державній адміністрації (вул. Соборна, 195); в Дубно (Будинок дітей та молоді); Сарнах (спорткомплекс «Сарни-Арена»); Вараші (ліцей №3). Також є 48 виїзних бригад, які за потреби можуть виїхати та провести вакцинацію колективу людей.

  Центри масової вакцинації працюють без вихідних. З 9 до 17 години. Мобільні бригади роблять щеплення усім бажаючим. Це передбачає 5-й етап загальної вакцинації населення, який наразі триває. Це означає, що безоплатно отримати щеплення може кожен віком від 18 років, зареєструвавшись за телефоном безпосередньо в Центрі масової вакцинації. Також можна прийти з паспортом і записатися на місці.

Детальніше на сайті Рівненської обласної державної адміністрації. 

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація