За минулу добу на Рівненщині зареєстровано 152 нових випадки захворювання на COVID-19

201019 covid rajony

Це хворі з:
 м. Рівне –  31;
 м. Вараш –  17;
 м. Костопіль – 3;
 Березнівського району – 4 (с. Моквин - 2, с. Вітковичі - 2);
 Володимирецького району – 1 (смт Рафалівка);
 Гощанського району – 11 (смт Гоща, с. Тучин - 4, с. Горбаків - 2, с. Бугрин, с. Синів, с. Бабин, с. Франівка);
 Дубенського району – 12 (м. Дубно – 8, с. Білоберіжжя, с. Студянка, с. Варковичі, с. Квітневе);
 Здолбунівського району – 18 (м. Здолбунів - 11, с. Копиткове - 2, с. Глинськ, с. Богдашів, с. Ільпінь, с. Коршів, с. Кошатів);
 Корецького району – 7 (м. Корець - 4, с. Новий Корець - 2, с. Сапожин);
 Млинівського району – 1 (с. П’яннє);
 Острозького району – 3 (м. Острог - 2, с. Розваж);
 Рівненського району – 21 (смт Клевань, смт Квасилів, с. Шпанів - 3, смт Оржів – 3, с. Олександрія – 4, с. Біла Криниця – 2, с. Городище – 2, с. Бармаки, с. Малий Олексин, с. Нова Любомирка, с. Вересневе, с. Обарів);
 Сарненського району – 23 (м. Сарни - 5, смт Клесів - 13, с. Немовичі, с. Орлівка, с. Чабель, с. Чудель, с. Кричильськ).
 Вік хворих від 11 місяців до 85 років.

 На сьогодні 622 людини із діагнозом COVID-19 та з підозрою на коронавірус перебуває у лікарнях Рівненщини, з яких 162 – у важкому стані, 55 - в реанімації. Восьмеро хворих підключені до ШВЛ-апаратів. Заповненість ліжок хворими з COVID-19 у лікарнях І-ї хвилі – 61,8 %.
 Зменшити навантаження на лікарів можливо лише за умови дотримання карантинних правил та рекомендацій.

 В Україні продовжено адаптивний карантин до 31 жовтня. Відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС, з 19 жовтня діє нове епідемічне зонування. До «червоної» зони потрапили: міста Дубно, Вараш, Острог, а також Здолбунівський та Костопільський райони. Саме на цих територіях останніми тижнями фіксують суттєве зростання захворювання на COVID-19. До «помаранчевої» зони віднесено усі інші райони області, у тому числі й місто Рівне.

 У містах та районах "червоної" зони буде заборонено: навчання у закладах освіти, у тому числі школах, дитсадках та училищах, крім спецшкіл; відвідування закладів культури та кінотеатрів; робота барів, кафе, ресторанів і торгово-розважальних закладів. Також діятиме заборона на відвідування соціальних та реабілітаційних закладів, крім тих, що надають послуги екстрено, центрів бездомних тощо.  Водночас, у «червоних» зонах Рівненщини дозволена робота пасажирського транспорту, буде здійснюватися висадка та посадка пасажирів,  а також працюватимуть заклади торговельного та побутового обслуговування.

 80 відсотків уражених пацієнтів на коронавірус переносять хворобу безсимптомно. Це пояснює значне поширення вірусу, бо людина без симптомів може заражати оточуючих. Саме тому понад 50-60 відсотків випадків захворювання легкого або середнього ступеня.

 В області здійснюється постійний моніторинг епідситуації в режимі онлайн. Відпрацьовано алгоритм взаємодії з відомствами ДСНС, Нацполіції, СБУ, Держприкордонслужби, прокуратури.

 Про роботу Цілодобового оперативного штабу при РОДА керівництво області щодня інформує громадськість, з цією метою також проводяться онлайн брифінги, що транслюються на FB-сторінці ОДА. Комунікація з мешканцями Рівненщини налагоджена і через гарячу лінію 0 800 500 078, на яку з початку карантину звернулося близько 9 тисяч людей.

Детальніше на сайті Рівненської обласної державної адміністрації.

 

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація