За минулу добу на Рівненщині зареєстровано 141 новий випадок захворювання на COVID-19

201005 covid rajony

Це хворі з: м. Рівне – 26; м. Вараш – 15; Березнівського району – 7 (м. Березне, с. Зірне – 2, с. Прислучі, с. Моквин, с. Тишиця, с. Поліське); Дубенського району – 14 (м. Дубно – 10, смт Смига, с. Малі Сади, с. Плоска, с. Черешнівка); Здолбунівського району – 31 (м. Здолбунів – 20, с. Ільпінь – 2, с. Богдашів- 2, с. Уїздці, с. Гільча, с. Івачків, с. Дермань Перша, с. Пятигори, с. Здовбиця, с. Буща); Костопільського району – 25 (м. Костопіль – 15, с. М. Любаша – 3, с. Борщівка – 3, с. Моквинські Хутори, с. Пісків, с. Деражне, с. В. Мидськ); Млинівського району – 1 (с. Пітушків); Рівненського району – 8 (с. Забороль – 2, с. В. Олексин, с. Шпанів, с. Ходоси, с. Бармаки, с. Городок, с. Городище); Сарненського району – 14 (м. Сарни – 10, с. В. Вербче, с. Калинівка, с. Люхча, с. Стрільськ).


Вік хворих від 1 до 81 року.
На сьогодні 458 людей із діагнозом COVID-19 перебуває у лікарнях Рівненщини, з яких 111 – у важкому стані, 40 - в реанімації. П'ятеро хворих підключені до ШВЛ-апаратів. Заповненість ліжок хворими з COVID-19 у лікарнях І-ї хвилі – 63,6%.
Таким чином в Рівненській області наразі маємо 13 248 випадків захворювання на коронавірус.
В області зареєстровано 175 летальних випадків, спричинених COVID-19. На жаль, за добу померли: 77-річний житель с. Пітушків Млинівського району та 63-річний мешканець м. Здолбунів.
Подолали хворобу 10 357 людей, зокрема, за добу одужав 61 житель області.

В Україні продовжено адаптивний карантин до 31 жовтня. Рівненщина віднесена до областей із значним поширенням COVID-19. Відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС, з 28 вересня почало діяти нове епідемічне зонування. На Рівненщині до «помаранчевої» зони віднесено міста Дубно та Острог, Демидівський, Зарічненський, Здолбунівський, Костопільський, Млинівський, Острозький та Рівненський райони. До «жовтої» зони – міста Рівне та Вараш, Березнівський, Володимирецький, Гощанський, Дубенський, Дубровицький, Корецький, Радивилівський, Рокитнівський та Сарненський райони. Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.

У «червоних» і «помаранчевих» районах Рівненщини діють обмеження руху транспорту. У «червоній» повністю припиняються перевезення у громадському транспорті. Перетин меж цих територій можливий лише на власному транспорті. При цьому в автомобілі мають знаходитися не більше 5 людей, не враховуючи дітей до 14 років. Посадку пасажирів в міжобласний транспорт заборонено, натомість висадку дозволено. У «помаранчевих» територіях автобуси зможуть перевозити лише половину пасажирів від кількості місць для сидіння. Вільне місце має бути поруч, ззаду або спереду.
80 відсотків уражених пацієнтів на коронавірус переносять хворобу безсимптомно. Це пояснює значне поширення вірусу, бо людина без симптомів може заражати оточуючих. Саме тому понад 50-60 відсотків випадків захворювання легкого або середнього ступеня.
У Рівненській області триває моніторингова інспекція закладів освіти. Школи, дитсадки та виші перевіряють на дотримання умов карантину. Робоча група складається із представників обласних управлінь Державної служби якості освіти, освіти і науки та Держпродспоживслужби. Узагальнені результати будуть сформовані вже за декілька днів окремо за кожним рівнем освіти – дошкільна, середня, позашкільна, професійна, вища.

Детальніше на сайті Рівненської обласної державної адміністрації.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація