За понеділок на Рівненщині виявлено 158 інфікувань COVID-19

200929 covid rajony

За понеділок на Рівненщині виявлено 158 інфікувань COVID-19.
Станом на ранок 29 вересня на Рівненщині зареєстровано 18 нових випадків захворювання на COVID-19.
Це мешканці з: м.Рівне – 11; м. Дубровиця – 1; Корецького району - 1 (с. Сапожин); Рівненського району - 5 (с. Городок - 3, с. Карпилівка, с. Корнин).

Вік хворих від 36 до 70 років.
Таким чином в Рівненській області наразі маємо 12 320 випадків захворювання на коронавірусну хворобу.
На сьогодні 384 людини із діагнозом COVID-19 перебуває у лікарнях Рівненщини, з яких 92 – у важкому стані, 31 - в реанімації. Семеро хворих підключені до ШВЛ-апаратів. Заповненість ліжок хворими з COVID-19 у лікарнях І-ї хвилі - 53%.
В області зареєстровано 166 летальних випадків, спричинених COVID-19. На жаль, померли 72-річна та 50-річний жителі м.Дубно, 59-річний сарненчанин.
Подолали хворобу 9 844 людини.

  В Україні продовжено адаптивний карантин до 31 жовтня. Рівненщина віднесена до областей із значним поширенням COVID-19. Відповідно до рішення Державної комісії з питань ТЕБ та НС, з 28 вересня почало діяти нове епідемічне зонування. На Рівненщині до «помаранчевої» зони віднесено міста Дубно та Острог, Демидівський, Зарічненський, Здолбунівський, Костопільський, Млинівський, Острозький та Рівненський райони. До «жовтої» зони – міста Рівне та Вараш, Березнівський, Володимирецький, Гощанський, Дубенський, Дубровицький, Корецький, Радивилівський, Рокитнівський та Сарненський райони. Такі епідемічні рівні встановлюються на 14 днів.
  У «червоних» і «помаранчевих» районах Рівненщини діють обмеження руху транспорту. У «червоній» повністю припиняються перевезення у громадському транспорті. Перетин меж цих територій можливий лише на власному транспорті. При цьому в автомобілі мають знаходитися не більше 5 людей, не враховуючи дітей до 14 років. Посадку пасажирів в міжобласний транспорт заборонено, натомість висадку дозволено. У «помаранчевих» територіях автобуси зможуть перевозити лише половину пасажирів від кількості місць для сидіння. Вільне місце має бути поруч, ззаду або спереду.

80 відсотків уражених пацієнтів на коронавірус переносять хворобу безсимптомно. Це пояснює значне поширення вірусу, бо людина без симптомів може заражати оточуючих. Саме тому понад 50-60 відсотків випадків захворювання легкого або середнього ступеня.

  У Рівненській області триває моніторингова інспекція закладів освіти. Школи, дитсадки та виші перевіряють на дотримання умов карантину. Робоча група складається із представників обласних управлінь Державної служби якості освіти, освіти і науки та Держпродспоживслужби. Узагальнені результати будуть сформовані вже за декілька днів окремо за кожним рівнем освіти – дошкільна, середня, позашкільна, професійна, вища.  

Детальніше на сайті Рівненської обласної державної адміністрації.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація