Музей відкрито на ремонт 2020

Із 142 заявок на участь в музейному проєкті «Музей відкрито на ремонт 2020», який реалізується за підтримки Українського культурного фонду, від Рівненщини перемогу здобув Березнівський районний краєзнавчий музей.
“Музей відкрито на ремонт” - це довготривалий проект підтримки регіональних музеїв, що почався у 2016 році в музеях Донецької та Луганської областей. Протягом кількох років у 31-му музеї східного регіону України було проведено: 4 освітньо-методичних воркшопи “Сучасні методи роботи музею”; 6 кураторських виставок сучасного мистецтва; 6 дослідницьких проектів про локальну історію та 10 виставкових проектів “Жовта лінія”, які були направлені на актуалізацію та популяризацію теми збереження об'єктів історико-культурної спадщини, починаючи з кінця ХІХ ст і до сучасності.
Організатори проекту відібрали 22 музеї до яких завітають учасники ініціативи ДЕ НЕ ДЕ зі спеціальною освітньою програмою, яка ознайомить музейну спільноту з напрацюваннями в попередні роки в рамках проекту, а також обговорять спільні проекти на майбутнє.
До кінця серпня, команда проекту “Музей відкрито на ремонт 2020” вирушить у три музейні експедиції новими учасниками проекту, за напрямками: “Південь”, “Центр-Північ”, “Захід”. У вересні відбудеться четверта експедиція музеями з числа сталої аудиторії: “Схід”.
На початку жовтня, для нових та сталих учасників проекту, а також музеїв, які подавал заявки на участь у проекті, буде організовано онлайн воркшоп “Сучасні методи роботи музею”. В рамках воркшопу буде проведено підбиття підсумків реалізованих етапів проекту в 2020 році, та озвучено плани та спільні проекти між музеями на 2021. Після чого почнеться наступний етап проекту із пошуком та залученням фінансування на музейні проєкти в рамках “Музей відкрито на ремонт”.
Вітаємо Березнівський районний краєзнавчий музей з початком нового креативного проєкту!!!

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація