Стартувала «Рівненщина на смак»

Управління культури і туризму ОДА розпочало обласний проєкт «Рівненщина на смак», в рамках якого проводиться ряд спільних з громадами культурно-освітніх заходів за участю фахівці управління, обласних закладів культури і мистецтва, активних жителів громади, працівників освіти і культури, які цікавляться культурою рідного краю.

Першими у Проєкті була Зорянська територіальна громада. Консультативну платформу «Траєкторія розвитку культури Зорянської територіальної громади» відкрили Любов Романюк, начальниця управління культури і туризму ОДА та Михайло Олійник, головою Зорянської сільської ради. Про проблемні питання та стратегію розвитку культури, охорони культурної спадщини та туризму в громаді відбувся обмін досвідом між керівниками та спеціалістами обласного управління і спеціалістами відділу освіти, сім’ї, молоді, спорту, культури та туризму Зорянської сільської ради. 

Ознайомилися з роботою центральної бібліотеки Зорянської громади та здійснили віртуальну подорож до пам’ятки архітектури національного значення Свято-Георгієвської церкви с. Грабів.
Відвідали одну з туристичних принад громади - Білівське городище, пам'ятку археології національного значення, яке було засноване в другій половині X століття і використовувалося впродовж XI століття. Поряд з городищем збереглися два курганні насипи. Це дійсно приваблива локація для туризму, фотосесій, а краєвиди - неймовірні.

Також з рамках заходу «Рівненщина на смак» проводилася атестація аматорських колективів Центру культури і дозвілля «Палац Зоря» та Зорянської школи мистецтв. На сцені палацу виступали:
• Народний аматорський вокальний ансамбль «Акцент», керівник Марія Фізик;
• Народне аматорське вокальне тріо «Живиця», керівник Ткач Олена Іванівна;


• Народний аматорський хор «Зоря ім. В. Плютинського», керівник Коник Олена;
• Народний аматорський театр «Зорецвіт», керівник Матвіїва Алла.

Усі колективи продемонстрували свою професійність і підтвердили звання «Народний аматорський колектив».

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація