Міжнародний етнічний фестиваль «ЛіраФест-2023»


В місті Рівне 30 вересня - 1 жовтня 2023 року проходитиме Міжнародний етнічний фестиваль «ЛіраФест-2023». Він проводитиметься уже десятий рік поспіль та приурочений до Свята Покрови Пресвятої Богородиці, Дня захисників і захисниць України, Дня українського козацтва та річниці створення УПА.
Епічні, героїчні та патріотичні твори учасників фестивалю звучатимуть на майданах та вулицях Рівного й підійматимуть дух та створюватимуть святковий настрій під час святкування. У фестивалі братимуть участь бандуристи, лірники і кобзарі з багатьох регіонів України та Польщі. У програмі фестивалю: лірникування та кобзарювання біля храмів і на вулицях міста, свято «Лірницька Покрова на Оствиці» та Святковий концерт на Майдані Незалежності.
Програмою фестивалю передбачено: майстер-класи з виготовлення традиційних кобзарсько-лірницьких інструментів та гри на них, концерти лірників, бандуристів та кобзарів з виконанням ними традиційного репертуару (думи, канти, псалми, історичні, козацькі пісні, балади та ін.). На фестивалі звучатимуть повстанські, стрілецькі та козацькі пісні у виконанні фольклорних гуртів та відбудуться майстер-класи з народно-вжиткового мистецтва (кераміки, ткацтва, гончарства, вишивки та плетіння з природного матеріалу).
На гостей «Лірницької Покрови на Оствиці» також чекає: катання на човнах з лірниками та кобзарями, стрільба з лука, козацький куліш та духмяний трав’яний чай!
Сторінка фестивалю у Фб: https://www.facebook.com/groups/204223436418120/

Відвідай заходи Міжнародного етнічного фестивалю «ЛіраФест» - поринь у світ епічної традиції!

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація