Статті

На Рівненщині презентовано проєкт «Здорові бібліотеки»

221005 rdobd zdorovi biblioteky 1

В Рівненській обласній бібліотеці для дітей відбулась презентація проєкту «Здорові бібліотеки», який впроваджується Благодійним фондом «Бібліотечна країна». Директорка бібліотеки Наталія Назарук представила присутнім виконавчу директорку Фонду Люсьєну Шум, яка розповіла, що реалізацію даної ініціативи підтримує Україно-швейцарський проєкт «Діємо для здоров’я». Це пілотна ініціатива, в якій від Рівненської області беруть участь 4 бібліотеки: Гощанська центральна бібліотека для дітей, Здолбунівська публічна бібліотека, публічно-шкільна бібліотека Дядьковицької сільської ради, публічно-шкільна бібліотека с. Бугрин Рівненського району. Працівники названих бібліотек поділились досвідом участі у проєкті.

221005 rdobd zdorovi biblioteky 2

  Мета проєкту - популяризація здорового способу життя серед дітей та попередження пізнього виявлення неінфекційних захворювань, які в подальшому можуть погіршити якість життя. Бібліотеки-учасники ініціативи отримали науково-популярну літературу та інвентар для облаштування у закладах спортивних куточків.

  У заході взяла участь регіональний представник проєкту «Здорові бібліотеки» Наталія Федовець, заступниця начальника Управління культури і туризму Рівненської ОДА Світлана Хомяк. Пані Світлана зауважила високу активність бібліотек Рівненщини в проєктній діяльності та реалізації цікавих інноваційних ідей.

  Про роботу обласної бібліотеки для дітей з популяризації здорового способу життя школярів розповіла Наталія Онофрійчук. Своїм досвідом просвітницької роботи серед різних верств населення поділились працівники Рівненської обласної наукової медичної бібліотеки.

221005 rdobd zdorovi biblioteky 3

221005 rdobd zdorovi biblioteky 4

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація