COVID-19. На Рівненщині «червона» зона

211028 covid karantyn 1

На Рівненщині спостерігається найвища динаміка завантаження лікарень хворими на COVID-19. Щодня госпіталізують близько 150 пацієнтів. Тому заходами «червоної» зони в області намагатимуться стабілізувати складну ситуацію із зростанням захворюваності.

  «Рівненщина вступає в «червону» зону. Це не локдаун, адже усі ті, хто вакцинувався – можуть працювати. Держава дала таку можливість. Тому маємо організувати якісну роботу усіх контролюючих органів. Люди мають розуміти – контроль, в першу чергу, направлений на зниження поширення хвороби та збереження життя», - наголосив учора під час розширеної наради за участю керівників правоохоронних та контролюючих органів, департаментів, профільних служб, голів РДА перший заступник голови ОДА Сергій Подолін.

211028 covid karantyn 3

  19 жовтня Міністерство охорони здоров'я постановою №18 затвердило протиепідемічні заходи під час проведення масових заходів на період карантину у зв'язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

  У зв’язку з цим деякі комунальні заклади та підприємства Рівненської обласної ради змінюють режим роботи.

  Так, Рівненська обласна філармонія скасувала заплановані на найближчий період концерти. Обласний краєзнавчий музей та його відділи – Літературний музей Уласа Самчука та Музей бурштину - тимчасово не працюватимуть.

  Не обслуговуватимуть користувачів і в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці. Через це термін користування книгами продовжили. У той же час, книгозбірня пропонує скористатися її онлайн-послугами та переглянути електронні ресурси.

211028 covid karantyn 2

  В режимі онлайн всі масові заходи проводитиме Рівненська обласна бібліотека для молоді. Однак тут відвідувачів таки обслуговуватимуть, щоправда, за умови виконання вимог для «червоної» зони:

- повнолітні повинні мати з собою негативний ПЛР-тест (не більше 72 годин) або зелений (дві дози вакцинації) СOVID-сертифікат (електронний чи паперовий), або ж доказ про одужання від COVID-19, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема, з використанням мобільного додатку Порталу «Дія»;

- особи до 18 років мають мати при собі документ, що засвідчує особу, та не мати ознак ГРВІ;

 - усі працівники та користувачі бібліотеки повинні дотримуватися маскового режиму та дистанції.

  З дотриманням усіх карантинних вимог працюватимуть історико-культурні заповідники в Дубно та Острозі, а також Культурно-археологічний центр «Пересопниця».

  Оперативна інформація про поширення COVID-19 на сайті Рівненської ОДА.

211026 covid rajony

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація