За минулу добу на Рівненщині зареєстровано 80 випадків захворювання на COVID-19

211004 covid rajony

Це мешканці з:
  Рівненського району – 24 (м. Рівне - 22, с. Колоденка, с. Малинівка);
  Дубенського району – 9 (м. Радивилів - 3, с. Лопавше – 4, с. Маслянка - 2);
  Сарненського району – 47 (м. Сарни – 34, с. Городець - 2, с. Любиковичі, с. Люхча, с. Велике Вербче, с. Стрільськ, с. Тріскині, с. Обірки, с. Кам'яне-Случанське, с. Гранітне, с. Селець, с. Удрицьк, с. Орв'яниця).

Вік хворих від 2 до 86 років.

  Хворі з COVID-19 отримують медичну допомогу у 9-ти лікарнях «першої хвилі» Рівненщини, де підготовлено 1258 ліжок. На сьогодні завантаженість закладів складає 46,44%.

  Протягом доби проведено 542 ПЛР і 3 ІФА досліджень та 33 швидких тести.

  20 вересня Кабінет Міністрів ухвалив рішення про продовження адаптивного карантину та режиму надзвичайної ситуації до 31 грудня 2021 року.

  З 23 вересня на всій території країни діє «жовтий» рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняла Державна комісія з питань ТЕБ і НС під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, повідомила Рівненська обласна державна адміністрація.

  Це пов’язано із суттєвим погіршенням епідемічної ситуації на всій території України. Зокрема, із початку липня кількість нових випадків COVID-19 зросла вдесятеро.

 Кінотеатри, клуби, театри та інші заклади сфери культури можуть працювати, але з дотриманням карантинних вимог та обмежень, повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики.

  В “жовтій” зоні слід обов'язково дотримуватись маскового режиму, фізичної дистанції у 1,5 м, при цьому забороняється:
- проведення масових заходів за участю більш як 1 особи на 4 кв. м. площі будівлі або території,  
- з наповненістю кінозалів або залів інших закладів кільтури понад 2/3 місць (при схемі розміщення "2 заповнені ряди - 1 порожній") або понад 50 % місць (при розміщенні у шаховому порядку)
- обмеження по часу роботи закладів відсутні.

  Аби карантинні умови жовтого й наступних рівнів нас не обмежували — слід вакцинуватись!

  Якщо заклади культури хочуть працювати на повну - мають обслуговувати виключно вакцинованих, хоча б 1 дозою, або тих, хто має чинні довідки про тестування. При цьому треба мати мінімум 80% працівників також вакцинованих хоча б 1 дозою або з чинними негативними результатами тестів.

  Для роботи в умовах жовтого рівня достатньо отримати хоча б одне щеплення та мати хоча б «жовтий» внутрішній COVID-сертифікат або тимчасово довідку 063-О, видану сімейним лікарем.

  Також тимчасово для безперешкодного відвідування закладів культури чи будь-яких заходів дозволено мати негативний результат ПЛР-тестування чи експрес-тестування на антиген. Такий результат дійсний 72 години.

  Вакцинація від COVID-19 знижує ризик госпіталізації та тяжкого перебігу хвороби в 15 разів, стверджує МОЗ.

  На Рівненщині триває вакцинальна кампанія проти COVID-19. В області працює 126 пунктів щеплення та 6 центрів масової вакцинації: три у Рівному – в обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В. Поліщука (вул. 16 Липня, 36), в приміщенні драмтеатру (Театральна площа, 1) та районній державній адміністрації (вул. Соборна, 195); в Дубно (Будинок дітей та молоді); Сарнах (спорткомплекс «Сарни-Арена»); Вараші (ліцей №3).

  Центри масової вакцинації працюють без вихідних. З 9 до 17 години. Мобільні бригади роблять щеплення усім бажаючим. Це передбачає 5-й етап загальної вакцинації населення, який наразі триває. Це означає, що безоплатно отримати щеплення може кожен віком від 18 років, зареєструвавшись за телефоном безпосередньо в Центрі масової вакцинації. Також можна прийти з паспортом і записатися на місці.

Детальніше на сайті Рівненської обласної державної адміністрації.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація