За минулу добу на Рівненщині зареєстровано 5 випадків захворювання на COVID-19

210816 covid rajony

Це мешканці з Рівненського району – 1 (м. Рівне - 4, м. Корець -1)

Вік хворих від 4 місяців до 63 років.

  Хворі з COVID-19 отримують медичну допомогу у 9-ти лікарнях «першої хвилі» Рівненщини, де підготовлено 1176 ліжок. На сьогодні завантаженість закладів складає 5,27%.

  Протягом доби проведено 438 ПЛР досліджень та 12 швидких тестів.

  Кабінет Міністрів рішенням від 11 серпня подовжив режим надзвичайної ситуації та адаптивний карантин до 1 жовтня. На всій території країни встановлено “зелений” рівень епідемічної небезпеки. В таких умовах у громадському транспорті та під час масових заходів або відвідин приміщень всі учасники мають дотримуватись маскового режиму. Відповідно робота закладів громадського харчування, розважальних закладів (нічних клубів), кінотеатрів та залів інших сфер культури, проведення інших масових заходів дозволяється за умов носінням масок та забезпечення засобами індивідуального захисту працівників.

  При цьому дотримання маскового режиму є необов'язковим за умови наявності у всіх учасників та організаторів заходу одного з таких документів:
- негативний результат тестування на COVID-19 методом ПЛР (не більше як за 72 години до проведення заходу),
- негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 години до проведення заходу),
- документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від COVID-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених для використання у надзвичайних ситуаціях.

  Вакцинація від COVID-19 знижує ризик госпіталізації та тяжкого перебігу хвороби в 15 разів, стверджує МОЗ.

  На Рівненщині триває вакцинальна кампанія проти COVID-19. В області працює 122 пункти щеплення, 48 мобільних бригад та 6 центрів масової вакцинації: два у Рівному – в обласному клінічному лікувально-діагностичному центрі ім. В. Поліщука (16 Липня, 36) та в приміщенні драмтеатру (Театральна площа, 1); в Дубно (Будинок дітей та молоді); Сарнах (спорткомплекс «Сарни-Арена»); Вараші (ліцей №3).

  Центри масової вакцинації працюють без вихідних. З 9 до 17 години. Мобільні бригади роблять щеплення усім бажаючим. Це передбачає 5-й етап загальної вакцинації населення, який наразі триває. Це означає, що отримати щеплення може кожен віком від 18 років, зареєструвавшись за телефоном безпосередньо в Центрі масової вакцинації. Також можна прийти з паспортом і записатися на місці.

Детальніше на сайті Рівненської обласної державної адміністрації.

 

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація