За минулу добу на Рівненщині зареєстровано 144 випадки захворювання на COVID-19

210426 covid rajony

Це мешканці з:
   Рівненського району – 134 (м. Рівне – 127, м. Острог - 2, смт Гоща - 2, с. Терентіїв, с. Вілія, с. Грем’яче);
   Дубенського району – 2 (м. Дубно, с. Семидуби);
   Сарненського району – 6 (м. Дубровиця - 3, с. Нивецьк – 2, с. Заслуччя);
   Вараського району – 2 (м. Вараш).

Вік хворих від 8 до 85 років.

  Наразі 1 224 пацієнти із діагнозом COVID-19 та з підозрою на коронавірус перебувають у лікарнях першої хвилі Рівненщини, з яких 413 - у важкому стані, 76 - в реанімації, 34 хворих підключені до ШВЛ-апаратів. Хворі з COVID-19 отримують медичну допомогу у 19-ти лікарнях Рівненщини, де є 2078 ліжок. На сьогодні завантаженість закладів складає 59%.

  Нагадуємо: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки — соціальної дистанції, носіння маски та користування санітайзерами — рятує життя. Бережіть себе та рідних.

  80 відсотків уражених пацієнтів на коронавірус переносять хворобу безсимптомно. Це пояснює значне поширення вірусу, бо людина без симптомів може заражати оточуючих. Саме тому понад 50-60 відсотків випадків захворювання легкого або середнього ступеня.

  З 24 лютого Україна повернулась до моделі адаптивного карантину, а сам карантин продовжено до 30 квітня 2021 року. Відповідні зміни передбачені постановою Кабміну від 17 лютого 2021 року № 104.

  Залежно від епідемічної ситуації на території України в цілому або на території областей та м. Києва встановлюється «зелений», «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19.

  «Зелений», «жовтий» та «помаранчевий» рівні епідемічної небезпеки визначаються МОЗ щоденно та розміщуються на офіційному інформаційному порталі Уряду (за посиланням http://covid19.gov.ua) та МОЗ (за посиланням https://moz.gov.ua).

  Цілодобовий оперативний штаб при Рівненській ОДА продовжує впроваджувати заходи задля недопущення потужного спалаху коронавірусної інфекції в області.

Детальніше на сайті Рівненської обласної державної адміністрації.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація