За минулу добу на Рівненщині зареєстровано 61 випадок захворювання на COVID-19

210118 covid rajony

Це мешканці з:
   Рівненської ТГ – 21 (м. Рівне – 20, смт Квасилів);
   Вараського району – 23 (м. Вараш - 23);
   Дубенського району – 7 (м. Радивилів - 2, с. Крупець, с. Михайлівка, с. Сестрятин, с. Бугаївка, с. Дубини);
   Рівненського району – 10 (м. Острог - 3, м. Здолбунів - 3, с. Розваж, с. Вілія, с. Сіянці. с. Яполоть).

Вік хворих від 22 до 74 років.

  Наразі 455 пацієнтів із діагнозом COVID-19 та з підозрою на коронавірус перебуває у лікарнях Рівненщини, з яких 110 – у важкому стані, 46 - в реанімації.  Восьмеро хворих підключені до ШВЛ-апаратів. Хворі з COVID-19 отримують медичну допомогу у 15-ти лікарнях Рівненщини, де є 1 676 ліжок. На сьогодні завантаженість закладів складає 27,1%. У разі необхідності, ліжковий фонд для пацієнтів з COVID розширять до 2 250 місць.

Нагадуємо: дотримання трьох простих правил протиепідемічної безпеки — соціальної дистанції, носіння маски та користування санітайзерами — рятує життя. Бережіть себе та рідних.

  80 відсотків уражених пацієнтів на коронавірус переносять хворобу безсимптомно. Це пояснює значне поширення вірусу, бо людина без симптомів може заражати оточуючих. Саме тому понад 50-60 відсотків випадків захворювання легкого або середнього ступеня.

  Попит на тестування на Рівненщині щодня збільшується, адже настав період активної захворюваності на усі гострі респіраторні інфекції. Тому лабораторний центр постійно вдосконалює операційні процедури та збільшує потужності. Так, обласний лабцентр нині робить до 1200-1300 тестів в день. Але поступово нарощує потужності, аби виконувати до 2 тисяч досліджень на добу. Для цього за кошти держбюджету обласному лабораторному центру докуплено два ампліфікатори та автоматичну станцію проби підготовки. Модернізовано також Центр громадського здоров’я, зокрема, за обласні кошти придбано ампліфікатор для досліджень. Разом з тим, Рівненська ОДА подала заявку до Кабміну на отримання додаткового обладнання для лабораторій, що здійснюють тестування на COVID-19.

  Відповідно до Постанови Кабміну від 11 листопада №1100 Уряд відмінив адаптивний карантину, а обмеження, які стосувалися «помаранчевої» зони карантину, тепер будуть діяти для всіх районів і міст Рівненщини. Зокрема, передбачено: заклади харчування не можуть працювати з 22:00 до 7:00, виняток - доставка та їжа/напої на виніс; зачинені розважальні заклади (дискотеки, нічні клуби та інше); кінотеатри та театри можуть працювати при заповненості залів лише на 50%; проїзд у громадському транспорті лише за кількістю сидячих міст; заборонено проведення масових заходів за участю більше 20 чоловік (виняток - деякі спортивні заходи без глядачів); заняття групами не більше 20 людей, крім садків та шкіл; спортзали та фітнес-центри - на 20 кв. м. не більше 1 людини; серед закладів розміщення дозволена робота готелів та закладів соцдопомоги чи реабілітації.

 Уряд запровадив посилений карантин з 8 до 24 січня включно 2021 року.

  В області здійснюється постійний моніторинг епідситуації в режимі онлайн. Відпрацьовано алгоритм взаємодії з відомствами ДСНС, Нацполіції, СБУ, Держприкордонслужби, прокуратури.
  Про роботу Цілодобового оперативного штабу при РОДА керівництво області щодня інформує громадськість, з цією метою також проводяться онлайн брифінги, що транслюються на FB-сторінці ОДА. Комунікація з мешканцями Рівненщини налагоджена і через гарячу лінію 0 800 500 078, на яку з початку карантину звернулося понад 10 тисяч людей.

Детальніше на сайті Рівненської обласної державної адміністрації.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація