Стартувало Велике читання в Рівненській області

Книга Олександра Терена

У Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці стартувало Велике читання, яке об’єднає людей у спільному прочитанні та обговоренні однієї книги.

Автор книги Терен розповідає про книгу

«Ця соціально-культурна ініціатива проводиться в області вже втретє. Раніше читали братів Капранових, а торік - Сергія Гридіна. Ініціатива покликана популяризувати книги талановитих рівненських письменників. Одним із таких і є Олександр Терен", - сказала Любов Романюк, начальник управління культури і туризму ОДА.

Любов Романюк говорить про Велике читання

Сьогодні для читання громаді краю запропонований автобіографічний роман «Історія впертого чоловіка» Олександра Терена (Будька). Автор роману – рівнянин, що нині мешкає в Києві, ветеран російсько-української війни. Це власна історія про героїзм без пафосу, про сміливість, вірність, чесність перед собою та побратимами, про людські стосунки, випробувані війною, про віру в Перемогу та Україну.
Твір вийшов друком у видавничому домі «Прометей» у 2023 році.

Автор з представниками бібліотеки і керівниками області
Поруч з ключовим краєзнавчим пріоритетом, «Велике читання» спрямоване на підтримку державної політики щодо промоції читання, зокрема: реалізації Стратегії розвитку читання на період до 2032 року «Читання як життєва стратегія».
У ході Великого читання ми знайомились з книгою Олександра Терена «Історія впертого чоловіка». Автор розповів про історію написання книги. Це перше видання Олександра. Історія чоловіка від вступу в лави ВСУ до ветерана війни буде потрібна нинішньому і майбутнім поколінням. Олександр прагне адаптувати наше суспільство до сприйняття ветеранів, які повертаються з війни. Не зважаючи на те, що автор не є професійним літератором, книга зачепила серця багатьох рівнян, а тому обрана і запропонована для прочитання громаді краю.

Управління культури і туризму спільно з обласною бібліотекою будуть активно висвітлювати процес Великого читання.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація