Стартує всеукраїнський тиждень дитячого читання в усіх регіонах України

 

У ці дні в усіх спеціалізованих бібліотеках України для дітей відбуваються різноманітні заходи, спрямовані на популяризацію серед підростаючого покоління культури читання та книги, знайомство з кращими зразками вітчизняної та світової літератури, формування у них національної свідомості та позитивних соціальних орієнтирів, як повноцінних і активних громадян.
Водночас привертається увага і до бібліотеки загалом, як сучасної інформаційно-комунікаційної платформи, джерела актуальної інформації та змістовного дозвілля. Серед заходів, що відбуваються: зустрічі та майстер-класи, презентації, виставки, акції, квести, вистави, бесіди. Основною метою кожного заходу є створення комфортної та сприятливої атмосфери для залучення дитини до активного і свідомого читання.
На Рівненщині тиждень дитячого читання організовує Рівненська обласна бібліотека для дітей. На базі цієї бібліотеки за традицією щорічно відбувалося свято урочистого відкриття. Цьогоріч, у рамках співпраці з громадами та на підставі укладених меморандумів, свято відкриття Тижня читання відбудеться на базі Гощанської центральної бібліотеки для дітей 20.03.24 р. о 10.00 год.
Тиждень читання проводиться в усіх дитячих та публічних бібліотеках області.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація