Ярослав Марчук: «Сто разів – чому?»


Усі ми родом з дитинства. Малюки завжди задають безліч запитань: «чому», «скільки», «де», «як», «навіщо»… На всі ці питання можна знайти відповіді у книзі Ярослава Марчука «Сто разів – чому?». У межах Національного тижня читання, ініційованого Українським інститутом книги, в Рівненській обласній бібліотеці для дітей відбулась презентація даного видання.

Ярослав Миколайович - відомий художник і реставратор, член Національної спілки художників України. Він брав участь в багатьох художніх виставках, а також мав персональні виставки у Рівному. Тому автор книги написав не лише текст, але й створив ілюстрації до неї.

На презентацію книги «Сто разів – чому?» завітали учні ліцею №1 (класний керівник - В. Добринська), вихованці сектору ювенальної пробації м. Рівне (працівник сектору Н. Озарчук), учасники театрального гуртка клубу «Фантазія» (керівник В. Ольшевська).
Про життєвий та творчий шлях автора розповів Микола Федоришин, рівненський краєзнавець, завідувач Літературного музею Уласа Самчука. Сам автор, Ярослав Марчук, цікаво розповів про ідею створення дитячої книги та презентував виставку ілюстрацій до неї.
Свято пройшло в теплій дружній атмосфері: діти читали вірші, задавали питання, дискутували, фотографувалися на згадку. Вихованці театрального гуртка в костюмах героїв, творчо оживили книгу.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація