Вебінар «Бібліотека – ідеї, майстерність, досвід»

Рівненська обласна бібліотека для молоді провела фаховий захід для бібліотечних фахівців та працівників центрів культурних послуг Рівненської області.

25 жовтня, 142 слухачі зібралися на платформі Meet для того, щоб обмінятися знаковим досвідом роботи, найяскравішими проєктами, ідеями та новими впровадженими форматами для молодіжних авдиторій цих закладів впродовж останніх одного-двох років. Були учасники з Гощанської, Рокитнівської, Березнівської, Клесівської, Зорянської, Крупецької, Боремельської, Костопільської, Смизької, Головинської, Локницької, Бабинської, Шпанівської та інших ТГ.
З вітальним словом виступила Світлана Патрикей – директор молодіжної книгозбірні та розповіла про налагодження партнерств, як однієї з запорук успішної діяльності бібліотек та навела приклади шести кейсів-партнерств молодіжки.
Учасники почули про проєктний менеджмент на прикладі МП «НОТА», що діє на базі обласної бібліотеки для молоді, дізналися про простір інновацій, який успішно втілює Костопільська міська публічна бібліотека, заглибилися у формати спілкування з молодіжною авдиторією від КЗ «Центральна публічно-шкільна бібліотека» Бугринської сільської ради. Про музейні експозиції та патріотичне виховання молоді у поєднанні з бібліотекою слухачі почули від спікерки Кунинської ПШБ-філії. Цікаво було почути про досвід успішного проєкту Рокитнівської центральної селищної бібліотеки, а саме «Мобільний виїзний читальний зал “Бібліотека OPENAIR”».
Також бібліотека молодіжки розповіли про подолання психологічних бар’єрів у вивченні англійської мови на заняттях дитячої студії «Happy English with Lucky and Cupcake» та проведення навчально-літературної платформи «Жити українською!».
Крім того інтерес викликав творчий напрямок діяльності, зокрема арт-терапевтичний хаб «Три крапки...», який курує художниця-крапкарка Олена Сєргєєва.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація