Знайомтесь, це - Здолбунівський краєзнавчий музей!

Наймолодший музей на Рівненщині відвідали працівники Управління культури і туризму РОДА на чолі з Любов'ю Романюк.

Здолбунівський музей реалізує декілька сталих проєктів, таких як:

  • “Я історія” – проєкт, який направлений на інтеграцію відвідувачів у систему історичних цінностей, шляхом відтворення страв давніх кухонь з інтеграцією в сучасність.
  •  Міжкультурний хаб - проєкт, що має на меті забезпечити доступ та розуміння місцевих жителів до історії міста, в якому вони проживають.
  • “Туристичний код громади” - проєкт, що орієнтований на молодь та передбачав створення постійно діючої квест-кімнати в музеї та трьох інтерактивних туристичних маршрутів містом, які активно функціонують завдяки проведенню екскурсій, квізів та квестів.

«Сьогодні суспільна роль музеїв змінюється. Будучи досить статичною інституцією, вони мають переосмислити свою місію і завдання, стати гнучкими до викликів і потреб аудиторії. Більшість музеїв у світі вже давно перетворились на культурно-освітні центри, вони функціонують як комунікаційні платформи, де творчість поєднується зі знаннями, а відвідувачі можуть взаємодіяти між собою. Адже саме через Співучасть, Співдію, на нашу думку, найкраще можна консолідувати суспільство: надати відчуття рідного дому вимушено переселеним особам, інтегрувати їх в громаду, підтримати сім'ї військовослужбовців, м’яко українізувати російськомовних громадян нашої держави, нарешті осмислено почати вивчати свою історію, знайомитись з надбаннями сучасності», - переконаний в.о.директора Олександр Чижевський.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація