Єдину ігрову кімнату ЮНІСЕФ серед замків світу - Дитяча точка «Спільно» - урочисто відкрито в Дубенському замку

20 квітня урочисто відкрито в Дубенському замку єдину ігрову кімнату ЮНІСЕФ серед замків світу - Дитяча точка «Спільно».
Вона є другою в Рівненській області. Розгалужена система точок (всього 75 в Україні) сприяє соціалізації дітей, допомагає швидшому подоланню наслідків війни.

Як зазначив голова Дубенської райдержадміністрації Всеволод Пекарський, ця кімната слугуватиме місцем адаптації та підтримки дітей внутрішньо переміщених осіб, подорожуючих.

Провідний координатор ЮНІСЕФ з надзвичайних питань Мустафа Бен Мессауд підкреслив, що організація переживає за майбутнє покоління України. Голова регіонального офісу ЮНІСЕФ у Львові Нінке Воппен закцентувала увагу на світовій підтримці українських дітей.

Любов Романюк, начальник Управління культури і туризму облдержадміністрації привітала присутніх: «Такі локації створюють в усіх містах, де є велика кількість внутрішніх переселенців. Це вже друга локація в Рівненській області. Перша, що знаходиться у місті Рівному, працює ще з початку року. Тут діти матимуть змогу погратися у колі однолітків, а їхні батьки зможуть отримати корисну інформацію. Дякуємо за посмішки на обличчях наших дітей».
Директор Державного історико-культурного заповідника м.Дубно Леонід Кічатий подякував голові облдержадміністрації - начальнику Рівненської обласної військової адміністрації Віталію Ковалю за налагодження співпраці між облдержадміністрацією та ЮНІСЕФ.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація