«Охорона нематеріальної культурної спадщини у громадах»

Під такою назвою відбувся обласний семінар працівників культури Рівненщини.
Це вже третя така зустріч із циклу семінарів про нематеріальну культурну спадщину, що організовує обласний центр народної творчості.

19 квітня у ресторані «БарМаки зібрались понад 70 представників галузі культури із 38 громад області».
З привітальним словом виступила начальник управління культури і туризму облдержадміністрації Любов Романюк, яка поділилась враженням від поїздки в Португалію, де вона презентувала поліську вишивку на Міжнародному форумі креативних міст і сталого розвитку в місті Каштелу Бранку 14-16 квітня цього року. Нематеріальна культурна спадщина українського народу – явище унікальне, неповторне, багатогранне та цінне, - наголосила Любов Романюк.


Про волонтерство, як рушійну силу розвитку культурних організацій, розповів Олександр Чижевський, в.о. директора Здолбунівського краєзнавчого музею ім.О.Тищенка. У чому ж унікальність писанок Рівненщини розповіли заслужений майстер народної творчості Вікторія Степанюк та старший науковий співробітник Рівненського обласного краєзнавчого музею Алла Українець.
В рамках заходу відбулися презентації журналу «Народна творчість Рівненщини», проєкту «Рівненщина Великодня», артбуку «Писанка Рівненщини» Вікторії Степанюк, заслуженого майстра народної творчості України. Фахівці обласного центру народної творчості презентували свої доробки про порядок складання плану охорони елементів НКС.
Учасники заходу продегустували популярні страви громад, зробивши своєрідний гастротур нашою Рівненщиною.

 

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація