Поезія 3D: поезія, живопис, пісня

 

«Живопис — це поезія, яку можливо бачити, але не чути, а поезія — це живопис, який можливо чути, але не бачити» (Леонардо да Вінчі)

Живописні полотна надихали творчість поетів, і навпаки, великі поетичні шедеври ставали художніми сюжетами картин. Хороші вірші, як і хороші живописні полотна, западають в наші душі.

До Всесвітнього дня поезії відбувся творчий захід «Поезія 3D: поезія, живопис, пісня» за участі Рівненської організації Національної спілки письменників України, Рівненської обласної організації Національної спілки художників України, Рівненського обласного відділення Національної всеукраїнської музичної спілки  для учнів рівненського ліцею №12.

Голова Рівненської обласної організації Національної спілки художників України Петро Подолець ознайомив присутніх з діючою художньою виставкою «В сім’ї вольній новій» на якій представлені картини рівненських художників.

Свою поезію зачитали: Валентина Люліч, Анатолій Кичинський, Олександр Берестяний, Юрій Матвійчук, Тамара Бацмай, Євгенія Гембаровська,  Наталя Демедюк,  Вікторія Клементовська,  Віра Мельникова, Мирослава Кирильчук. Прозвучала співана поезія у виконанні Тетяни Леус і Валентини  Слуквіної. А на завершення Лідія Гольонко виконала авторську пісню про Рівне, всі присутні підспівували.

Поезія була в усьому: у м’якій чарівній музиці, що супроводжувала вірші, у чарівних глибоких картинах.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація