Презентація персональної виставки робіт Ігоря Філика «Акварельна весна»

14 березня 2023 р. у виставковій залі Рівненського обласного краєзнавчого музею відбулася презентація персональноі виставки Ігоря Філика «Акварельна весна».
Директор музею Олександр Булига привітав присутніх з такою гарною весняною подією – відкриттям виставки пана Ігоря Філика, яка присвячена весні, коханню, життю. Розповів, що народився художник на Тернопільщині в м. Кременці, зараз мешкає та працює в Рівному.

Завідувачка сектору мистецтв Тетяна Міненко зазначила, що пан Ігор закінчив Кременецьку ЗОШ №1, навчався в Львівському коледжі прикладного мистецтва ім. І.Труша, Українській Академії друкарства (Львів). Працював викладачем Рівненської художньої школи та кафедри архітектури Національного університету водного господарства і природокористування, головним художником телекомпанії «10-ий канал». Нині Ігор Філик арт-директор (головний художник) компанії з виробництва казуальних ігор «Заграва Геймс». Як аквареліст, він працює переважно в жанрі пейзажу. П. Тетяна представила виставку гостям – це 51 робота художника: пейзажі Рівного, Кременця, інших живописних місць України та зарубіжжя. Митець майстерно втілив у своїх картинах неповторну красу природи, історичні місця та пам’ятки рідної землі.
Автор виставки Ігор Філик зізнався, що це його перша персональна виставка в Рівному. Підкреслив, що в його художній праці часом тривали довгі перерви, але потім він завжди повертався до акварелі. Поділився художник також інформацією, що акварельний живопис - це ще й цікаві незабутні подорожі, знайомства, радість спілкування з природою та архітектурою. На виставці представлені роботи останніх років - це, в основному, роботи пленерного характеру. Є картини із зображенням Кременця, а ще є околиці нашого міста Рівного.


Зі словами вдячності від перегляду виставки поділився Володимир Бондарчук (Почаївський історико-художній музей). Він запросив автора після експонування в Рівненському обласному краєзнавчому музеї завітати з акварельними полотнами до їхнього міста. Відмітив, що роботи пана Ігоря надзвичайно легкі, ніжні, в них багато світла, кольору, тепла.
Привітав свого колегу, з яким знайомий ще зі студентських років, директор Рівненської державної дитячої художньої школи Артур Мартиненко. Відмітив надзвичайну скромність, працелюбність, талант, майстерність Ігоря Філика. Також зазначив, що в його роботах відчувається простір, природа, життя і любов до свого краю, до мистецтва.


Відомий художник, український живописець, член Національної спілки художників України Віктор Гвоздинський звернув увагу, що інгредієнтами акварелі є папір, фарба, вода і, звичайно, хист автора. І це все можна побачити в роботах художника. Пан Віктор побажав автору подальших вдалих робіт і розквіту в мистецтві.
Микола Горєлов – художник з багаторічним досвідом, живописець, викладач Рівненської дитячої художньої школи ім. А. Мартиненка розповів про спільну працю із І.Філиком, коли вони разом виїжджали на околиці Рівного, де створювали акварельні пейзажі. Побажав подальших творчих успіхів і цікавих проєктів.
Був присутній на презентації виставки Олександр Харват - український фотограф, член правління Національної Спілки фотохудожників України. Подякував за чудову виставку, за високу майстерність автора, відзначив професійний підхід та потужність експонованих картин. Одна із робіт пана Ігоря є в його домашній колекції.
Аквареліста Ігоря Філика тепло вітали, висловлювали щирі побажання його рідні, друзі, поціновувачі мистецтва, учні митця.
Виставка акварелі відомого художника створена працівниками сектору мистецтв РОКМ і буде працювати для рівнян і гостей міста впродовж місяця.

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація