Година мудрості «Не майте страху! Творіть добро»

230202 robm godyna mudrosti 3

З нагоди 90-річчя від дня народження Любомира Гузара бібліотекарі Рівненської молодіжної бібліотеки провели для молоді ліцею №18 м. Рівного годину мудрості «Не майте страху! Творіть добро».

  Ведуча розповіла відвідувачам про відомого церковного і громадського діяча, Блаженнішого Любомира Гузара, патріарха-предстоятеля Української Греко-Католицької Церкви. Любомир Гузар - священник, єпископ, кардинал Католицької церкви. Верховний архієпископ Львівський, Києво-Галицький, архієпископ-емерит, представник відомого українського роду Гузарів. У 1944 році виїхав до Австрії, у 1949 році - до США, а у 1993 році повернувся до України.

230202 robm godyna mudrosti 2

  Крім того, підкреслила спікерка, за своє життя став високим моральним авторитетом української нації, як називали і називають Любомира Гузара навіть після його смерті. Його глибокі роздуми про світ, людину, історію, Україну та українців надихають, заспокоюють та змушують нас думати. Під час обговорення переглянули з молоддю уривки відеоінтерв’ю. Дізналися чимало цікавого про життєвий шлях та діяльність Гузара, який був прикладом вільної людини, його знали і поважали не тільки громадяни, але і дослухалися представники влади та шанували інші конфесії.

  Дякуємо молодим людям за увагу та зацікавлення. До наступних зустрічей!

230202 robm godyna mudrosti 1

230202 robm godyna mudrosti 4

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація