Всеукраїнський день бібліотек

220930 den bibliotek 1

Чим сьогодні є бібліотеки України - осередком формування цінностей і світогляду українця. Ми звикли до стереотипів бібліотечної роботи, але сьогодення диктує свої умови і книгозбірні переформатовуються з храму книги в сучасну платформу інформаційної політики суспільства. Ця круговерть від художньої літератури до освітнього хабу цифрової грамотності, від наукової діяльності до подій та культурно-дозвілевих заходів - звичайне життя нинішньої бібліотечної роботи.

Це вир оцифрованих колекцій, візуалізованої творчої роботи, плеяда спеціалістів, величезна кількість партнерів та симпатиків.

220930 den bibliotek 2

Сьогодні бібліотеки Рівненщини стали духовним прихистком українців, які втекли від війни - з ними працюють митці, психологи, бібліотекарі. І це надзвичайно важливо - лагідна українізація і арт-терапія через книгу, інформацію, першоджерела.

З нагоди Весукраїнського дня бібліотек у Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці відбулися урочистості та вітання колективів обласних бібліотек від представників влади.

220930 den bibliotek 3

«Вітаю усіх працівників бібліотек із професійним святом. Сьогодні наша спільна мета – робити усе, що ми можемо, для перемоги. І для мене бібліотека вже давно стала не просто спорудою з книгами. Тут прекрасні колективи, тут творчість, тут реалізовуються надзвичайні проєкти, які зберігають і примножують нашу культурну спадщину. Культурний фронт – дуже особливий, тому що ви бережете слово та нашу ідентичність», - зазначив Сергій Гемберг.

220930 den bibliotek 4

Також бібліотекарів Рівненщини привітали начальниця управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк, заступник голови обласної ради Олексій Бучинський та голова профспілки працівників культури Петро Давидюк.

220930 den bibliotek 5

220930 den bibliotek 6

220930 den bibliotek 7

Рівненська обласна рада

Рівненська обласна рада

Міністерства культури та інформаційної політики

Міністерство культури та інформаційної політики

Верховна рада

Президент України

Президент України

Облдержадміністрація

Облдержадміністрація